Nieuws Items

Implementatie MijnGezondheid.net

Afgelopen maand zijn de implementatiesessies gestart van het patiëntenportaal MijnGezondheid.net (MGn) voor de huisartsenpraktijken met Medicom. Dit ter voorbereiding op de eis vanuit het project ‘OPEN’ om eind dit jaar de dossiers in het HIS toegankelijk te maken voor de individuele patiënt. PharmaPartners geeft in deze implementatiesessies weer wat de functionaliteiten zijn van MGn en hoe praktijken deze kunnen gebruiken. Ook het patiëntenportaal Pharmeon voor de praktijken met het HIS MicroHIS, Scipio en Promedico wordt in de komende tijd geïmplementeerd bij leden waar dit nog niet het geval was. Weer een nieuwe stap in de eHealth ontwikkelingen voor de leden van ROHWN en Stichting ©aliber!

Vacature: POH-Somatiek in Zoeterwoude

Huisartsenpraktijk Kortmann in Zoeterwoude zoekt een POH-Somatiek die per 1 januari 2021 aan de slag wil in deze gezellige en moderne praktijk (12-16 uur p/w). Iets voor jou? Bekijk de vacature!

Vacatures: doktersassistenten in Noordwijkerhout

Huisartsenpraktijk Celsius in Noordwijkerhout heeft twee vacatures voor een doktersassistente! Per direct is er een vacature voor twee tot vier dagen in de week: klik hier. Daarnaast zoekt huisartsenpraktijk Celsius een doktersassistente die per 1 januari 2021 start, voor vier dagen per week: klik hier. Ben je op zoek naar een nieuwe baan, in een gezellige werksfeer met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling? Bekijk de linkjes!

Vacature: doktersassistent in Oegstgeest

Huisartsenpraktijk Koninginnelaan in Oegstgeest zoekt een doktersassistent voor vier dagen per week (twee dagen is bespreekbaar). Het werk is gevarieerd, je kunt jezelf blijven ontwikkelen en maakt deel uit van een enthousiast team. Spreekt dit je aan? Klik hier

KNMG advies over gezondheidsverklaring Covid-19

De KNMG, adviseert (huis)artsen om geen gezondheidsverklaringen af te geven voor eigen patiënten. Dit om de persoonlijke behandelrelatie met de patiënt niet te verstoren. Zie dewebsite van de KNMG voor een toelichting. Het is bovendien geen taak van de huisarts om een gezondheidsverklaring, fit-to-fly, een negatief COVID-19-testrapport en dergelijke af te geven. Zie hierover de website van de LHV die hierover een nieuwsbericht publiceerde op 25 mei https://www.lhv.nl/actueel/nieuws/corona-48-het-laatste-nieuws-voor-huisartsen

Het is de KNMG niet bekend dat er luchtvaartmaatschappijen zijn die naast de coronaverklaring een officiële rapportage met negatieve testuitslagen vragen. Wel is ons bekend dat iedere reiziger zelf een coronaverklaring ingevuld moet meenemen naar de luchthaven. Ziehttps://www.schiphol.nl/nl/berichten/coronavirus-update. Ook is de KNMG ermee bekend dat bijvoorbeeld Marokko inreisbeperkingen heeft en een rapportage met negatieve testuitslagen vereist voor men kan inreizen.https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/marokko/reizen/reisadvies#anker-reischecklist-marokko-en-westelijke-sahara.

Er zijn in Nederland verschillende laboratoria die de testen en verklaringen aanbieden. Het moet gaan om laboratoria die door het RIVM zijn aangewezen, zoalshttps://www.gezondheidsverklaring.nu/?gclid=EAIaIQobChMIv8mYvtKG6wIVkLh3Ch3ljwJIEAMYAiAAEgIJGPD_BwE.

Bovenstaande maakt duidelijk dat de KNMG geen rol ziet voor de behandelend (huis)arts niet voor het verstrekken van een gezondheidsverklaring als voor verwijzing voor aanvullend bloedonderzoek.

Advies om dit over te laten aan de hiervoor beschikbaar (onafhankelijke) artsen en instanties.

Mocht u naar aanleiding van deze informatie nog vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u de KNMG telefonisch bereiken van maandag t/m vrijdag tussen 9.30 en 16.00 uur via:

Carla Kuijf

adviseur KNMG Artseninfolijn
T 088 - 440 42 44 (rechtstreeks)
T 088 – 440 42 42 (algemeen)

Vacature: praktijkondersteuner in Leiderdorp

Gezondheidscentrum Rijnland zoekt een praktijkondersteuner voor 30 uur per week per 1 oktober. Ben jij een proactieve en gediplomeerde POH somatiek, heb je affiniteit met ouderen en word je enthousiast van leefstijlbegeleiding? Bekijk de vacature!

Vacature: doktersassistent in Hillegom

Huisartsenpraktijk Hillegom Zuid zoekt een doktersassistent voor 13 tot 21 uur per week. Ben jij de leergierige teamplayer die dit hechte team per 1 oktober komt versterken? Klik hier

Vacature: doktersassistent in Leiden

Huisartspraktijk Piest in Leiden zoekt per direct een doktersassistent. Het betreft een fulltime functie, maar invulling van de vacature door twee parttime assistentes is bespreekbaar. Wil jij aan de slag in dit deskundige en betrokken team? Klik hier

ROHWN krijgt Netwerkzorg Informatie Systeem

De Regionale Organisatie Huisartsen West-Nederland (ROHWN) gaat werken met een Netwerkzorg Informatie Systeem (NIS). Hierdoor kunnen huisartsen andere zorgverleners makkelijker en beter betrekken bij zorg rond de patiënt. Een overeenkomst voor levering van het NIS werd onlangs ondertekend door stichting ©aliber en softwareleverancier Calculus.

De regionale Shared Service Organisatie ©aliber maakt voor haar aangesloten deelnemers, waaronder ROHWN, al gebruik van het Virtuele Keten Informatie Systeem (KIS) van Calculus. Dit systeem helpt bij het organiseren van chronische zorg in de regio. Met het NIS wordt een bredere samenwerking, ook voor niet-chronische patiëntenzorg, mogelijk. “Huisartsen kunnen per patiënt bekijken of, en zo ja wie er betrokken moet worden in het zorgnetwerk en in de digitale communicatie”, licht commercieel directeur Cindy Verver van Calculus toe. “Dat kan door zorgverleners toe te laten treden tot ons digitale regionale gezondheidsplatform VIPLive.”

Mogelijkheden met het NIS
Het NIS stelt zorgverleners ook in staat om onder meer gezondheidsplannen, consultvoorbereidende vragenlijsten, thuismetingen en een beveiligde chatfunctie met de patiënt in te zetten. Verschillende fysieke afspraken kunnen soms vervangen worden door beeldbellen via dit NIS. Doordat het NIS is gekoppeld aan het Huisarts Informatie Systeem (HIS), is dubbele registratie niet nodig. “Dit alles scheelt tijd en de kwaliteit van communicatie kan sterk verbeteren, aldus Verver. “Stel dat een wond van een patiënt met thuiszorg niet goed geneest. De thuiszorgmedewerker kan iedereen die betrokken is bij die patiënt daarvan via het beveiligde systeem op de hoogte brengen, door het delen van een tekstbericht en een foto van de wond. Als de fysiotherapeut of huisarts vervolgens langskomt, hoeft de patiënt het verhaal niet opnieuw uit te leggen en kan de betreffende zorgverlener meteen naar de wond kijken.”

Samenwerking in de wijk
De werkwijze via het NIS sluit goed aan op de visie van stichting ©aliber en ROHWN, dat ook actief is in het oprichten en ondersteunen van multidisciplinaire wijksamenwerkingsverbanden. “Door de samenwerking tussen ©aliber, ROHWN en Calculus koppelen we de registratie- en communicatiemogelijkheden van het NIS met de nieuwe samenwerkingsvormen in de wijk”, aldus algemeen bestuurder Hans Brehler. “De kracht van een wijksamenwerkingsverband is verbinding, multidisciplinaire samenwerking, synergie en efficiëntie. Het NIS sluit daarop prima aan. Zorgverleners in de wijk die samen een behandelteam vormen, kunnen elkaar nu beter bereiken en informatie rondom de patiënt uitwisselen en inzien.”

Vacature: doktersassistent in Leiden

Huisartsenpraktijk Delver in Leiden heeft een vacature voor een doktersassistente voor maximaal 28 uur per week. Zoek jij een afwisselende en uitdagende baan waarin je het vak in de volle breedte kunt uitoefenen? Klik hier