Nieuws Items

Nieuwe nascholing: Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV)

Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV) is een ernstig ziektebeeld en wordt gekenmerkt door vernauwing of verstopping van de perifere slagaders van/naar de benen ten gevolge van slagaderverkalking (atherosclerose), wat leidt tot pijn in de benen bij inspanning (claudicatio intermittens, CI). De huisarts, praktijkondersteuner, praktijkverpleegkundige en verpleegkundig specialist hebben een sleutelrol om patiënten met PAV conform de richtlijn in de eerste lijn te behandelen en te verwijzen.
ClaudicatioNet en HartVaatHAG hebben een nascholing Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV) ontwikkeld en in samenwerking met ©aliber besloten om deze scholing in deze regio voor alle bij een zorggroep aangesloten leden te gaan organiseren. In januari is de eerste scholing, waarvoor u zich kunt aanmelden via https://www.aanmelder.nl/overzichtscholingen. Meer informatie over het aanmelden voor deze nascholing als u geen lid bent? Neem dan contact op met ons bureau via info@sso-caliber.nl.

Nieuwe raamovereenkomst Pharmapartners een feit!

Op 31 oktober 2019 ondertekenden ROHWN de raamovereenkomst met Pharmapartners (His Medicom) die per 1 januari 2020 zal ingaan. De raamovereenkomst is toegankelijk voor de huisartsen die lid zijn van ROHWN.
De overeenkomst, die in nauwe samenwerking met de huisartsen De Jong, Warnaars en Van Riet en met ROHWN ICT manager Jeroen van Embden tot stand is gekomen, biedt naast een aantrekkelijke korting, ook mogelijkheden voor een intensievere samenwerking.
Op de foto ondertekenen ROHWN bestuurders Hans Brehler en Frans Zonneveld en Suzanne van Aarle van Pharmapartners de overeenkomst.

Regionale bijeenkomst Welzijn op Recept

Dinsdag 5 november is er bij Zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid een bijeenkomst Welzijn op recept. 20% tot 50% van de patienten in de huisartspraktijk heeft psychosociale problemen, die zij als medische klachten uiten. Dat vraagt om een andere aanpak dan volgens het medische model. Welzijn op recept, een recept voor maatschappelijke problemen, is een regionale kennisbijeenkomst van 17.00 tot 20.00 uur bedoeld om wijkbewoners in een huisartsenpraktijk op een andere manier in beweging te brengen voor hun eigen gezondheid. 

Meer informatie en aanmelden: https://reos.email-provider.nl/web/xyskdrcdfs/lp4siziivm

 

Werken bij Mind Body Health als diëtist?

I.v.m. groei van Mind Body Health zijn wij op zoek naar een zelfstandig werkend diëtist die ons team komt versterken voor 4 dagdelen in de week. Er zijn mogelijkheden tot uitbreiding van het aantal dagdelen in de toekomst. 

Onze ambitie; groei en kwaliteit
Mind Body Health is een groeiend bedrijf met vestigingen in Sassenheim en Noordwijk. We staan geen moment stil en bouwen aan een team van de beste diëtisten, de beste service en de beste praktijklocaties! Groei je met ons mee?

Wijksamenwerkingsverband Voorhout-Warmond in de media

Multidisciplinair samenwerken in de wijk tussen zorg- en welzijnsmedewerkers en gemeente in Voorhout en Warmond krijgt steeds meer concrete handen en voeten. Nadat vorig jaar Voorhout al formeel van start was gegaan, voegden zich per januari van dit jaar ook alle huisartsen uit Warmond zich aan de samenwerking toe. Iets wat in de media niet onopgemerkt bleef, zo bleek toen we het interview met huisarts en voorzitter Frans Zonneveld en wijkcoördinator Carol van Maris rondstuurden. In diverse media, zowel online als print, werd het bericht gepubliceerd.

Onderstaand een greep van de online reacties. Lees je mee?

https://teylingen.nieuws.nl/sociaal/14345/primeur-wijksamenwerkingsverband-zorgverleners-voorhout-warmond/ 
https://www.facebook.com/NEXMagazines/ 
https://www.bollenstreekomroep.nl/2019/09/wijksamenwerking-zorg-in-voorhout-warmond/ 
https://www.inteylingen.nl/nieuws/primeur-voor-wijksamenwerkingsverband-voorhout-warmond.html 

aandacht voor positieve gezondheid en wijksamenwerking in Kaag & Braassem

Sommige media en bezoekers moeten er nog even aan wennen, maar multidisciplair samenwerken in de wijk tussen zorg- en welzijnsmedewerkers en gemeente krijgt steeds meer concrete handen en voeten. Tijdens het medewerkerssymposium Positieve Gezondheid georganiseerd door wijksamenwerkingsverband Kaag & Braassem was het dan ook een drukte van belang.

Dit samenwerkingverband werd eerder door alle huisartsenpraktijken, alle apotheken en de grote fysiotherapiepraktijken in de gemeente opgericht om patienten beter en sneller te kunnen helpen zodat op de torenhoge zorgkosten bespaard kan worden. Voor een inspiratiesymposium nodigde het geformaliseerde wijksamenwerkingsverband bewust onder meer diëtisten, paramedici, GGZ jeugdartsen, verloskundigen, wijkverpleegkundigen, maatschappelijk werkers uit.

Onderstaand het artikel dat Leidsch Dagblad hierover schreef.