Nieuws Items

Apotheker Wietske Overmars: ‘Werken in de eerstelijnszorg heel dankbaar'

Steeds meer zorgaanbieders, zoals huisartsen, apothekers en paramedici, bundelen hun krachten in een wijksamenwerkingsverband. “Het maakt werken in de eerstelijnszorg nog interessanter”, vertelt apotheker Wietske Overmars in de special Zorg en Welzijn van Heel Holland Zorgt.

Overmars is apotheker-eigenaar van twee apotheken in Roelofarendsveen en daarnaast bestuurslid van het wijksamenwerkingsverband (wsv) Kaag & Braassem Samen Gezond. Sinds vorig jaar werken alle zorgaanbieders in deze gemeente samen in zo’n wsv, waarbij ook nauw contact is met welzijnsorganisaties. Een groot goed, aldus Overmars. “Door korte lijnen tussen zorg en welzijn kunnen we patiënten eerder en beter naar elkaar verwijzen. Als je bij elkaar zit, krijg je kruisbestuiving van kennis en nieuwe ideeën. Met bijvoorbeeld een wijkscan zien we waaraan inwoners behoefte hebben en kunnen we hen de juiste zorg op de juiste plek leveren. Zeker met de toenemende vergrijzing is het belangrijk om als zorg en welzijn samen op te trekken.”

Deze en andere ontwikkelingen maken werken in de eerstelijnszorg heel interessant, is Overmars van mening. “Beroepen als doktersassistent en apothekersassistent zijn wat mij betreft onderschat. Je doet veel kennis op over ziektes en medicijnen en hoe je hiermee mensen kunt helpen. Het is een heel dankbaar beroep.”

Bekijk het volledige artikel in de special Zorg en Welzijn via deze link: https://issuu.com/allin1/docs/hhz_zuid-holland_oost/10  

Vacature: doktersassistent in Leiden

Ben je als gediplomeerde doktersassistent toe aan een nieuwe uitdaging? Het Gezondheidscentrum Merenwijk in Leiden is per direct op zoek naar een doktersassistent voor 3 tot 5 dagen per week. Iets voor jou? Ga naar https://care2care.nl/nl/vacature/doktersassistent-voor-3-5-dagen-week 

ROHWN/©aliber schort alle nascholingen tot en met mei op

ROHWN/©aliber heeft besloten om alle nascholingsactiviteiten in april en mei 2020 te annuleren en later in het jaar opnieuw te agenderen. Dit vanwege het beschermen van zowel zorgprofessionals als het personeel van ©aliber. De betaalde financiële bijdrage bij inschrijving blijft gereserveerd tot nader orde. Zodra nieuwe data zijn gepland, worden alle deelnemers hiervan op de hoogte gesteld. Voor meer informatie, bel met 0252-767099 of mail naar info@sso-caliber.nl / info@rowhn.nl

Vacature: doktersassistente in Sassenheim

Ben je op zoek naar een afwisselende en uitdagende baan als doktersassistente? De huisartsenpraktijken Roovers-Verdoes en Smit-Spit, gevestigd in Gezondheidscentrum Rusthofflaan in Sassenheim, zoeken een enthousiaste doktersassistente voor 24-32 uur per week. Heb je interesse? Ga naar https://care2care.nl/nl/vacature/doktersassistente-voor-24-32-uur-week 

Vacature: doktersassistente in Leiden

Huisartsenpraktijk Zwaan in Leiden is met SPOED op zoek naar een enthousiaste, gediplomeerde doktersassistente voor 2 dagen per week, op dinsdag en op vrijdag. Ben jij op zoek naar een leuke baan in een gezellige praktijk, ga naar https://care2care.nl/nl/vacature/enthousiaste-gediplomeerde-doktersassistente-voor-2-dagen-week 

Vacature: doktersassistente in Oegstgeest

Huisartsenpraktijk Apollolaan in Oegstgeest is per 1 mei 2020 op zoek naar een doktersassistente voor 16 tot 20 uur per week (2-2,5 dag), liefst op de maandag en donderdag. Ben jij de enthousiaste en proactieve doktersassistente die huisartsenpraktijk Apollolaan zoekt? Ga naar 
https://care2care.nl/nl/vacature/doktersassistente-voor-16-20-uur-week 

14 mei: minisymposium Complexe orthopedie

Op donderdag 14 mei organiseert de ©aliber Academie, in samenwerking met de Sint Maartenskliniek en kaderarts Bewegingsapparaat Frans van der Kooij, het minisymposium ‘Complexe orthopedie’.

Tijdens dit symposium zullen medisch specialisten van de Sint Maartenskliniek casuïstiek bespreken en inzicht geven in complexe orthopedie. Het minisymposium, dat plaatsvindt van 17.30 tot 20.30 uur bij Hilton Garden Inn in Leiden, is bedoeld voor huisartsen en kaderhuisartsen. De scholing wordt geaccrediteerd aangeboden (ABC1). De kosten voor huisartsen die zijn aangesloten bij ROHWN en ©aliber bedragen slechts 25 euro, voor huisartsen die zijn aangesloten bij de Rijncoepel, Zorggroep Katwijk en AOEL 45 euro.

Noteer het symposium alvast in de agenda, meer informatie volgt. Heeft u al vragen over het symposium, neem dan contact op via info@sso-caliber.nl of door te bellen met Jonathan Baldi of Riem Abdel Wahed van de ©aliber Academie: 0252-767099.

Subsidie voor project ‘In gesprek met de burger’ over palliatieve zorg

Het netwerk palliatieve zorg Zuid-Holland Noord van Transmuralis en ROHWN gaan samen met geïnteresseerde huisartsenpraktijken tien publieksinformatiebijeenkomsten organiseren over zorg in de laatste levensfase. De subsidieaanvraag, die Transmuralis samen met ROHWN voor dit project heeft opgesteld, is onlangs gehonoreerd door ZonMw.

Het project start na de zomer. De eerste bijeenkomsten staan gepland voor maart 2021. Huisartsenpraktijken nodigen hun oudere patiënten hiervoor uit. De bijeenkomsten worden geëvalueerd, waarna een plan wordt gemaakt voor verdere verspreiding van de bijeenkomsten naar andere huisartsenpraktijken en zorggroepen in de regio.

Het is belangrijk dat mensen, ook nog voordat ze ziek zijn, worden gestimuleerd om over hun eigen levenseinde na te denken, zodat zij ook in de laatste levensfase regie kunnen behouden. Hiervoor is nodig dat zij meer weten over de (on)mogelijkheden van palliatieve zorg. Informatiebijeenkomsten georganiseerd vanuit de eigen huisarts dragen hieraan bij en leiden vaker tot een gesprek met de huisarts over wensen in de laatste levensfase. In die zin sluit het project goed aan bij de trainingen ‘Behandelwensengesprek’, die recent vanuit het zorgprogramma ouderenzorg van Knooppunt Ketenzorg zijn georganiseerd.

Transmuralis is de organisatie voor transmurale samenwerking in de regio Zuid-Holland Noord. ROHWN is mede namens de zorggroepen Rijncoepel, Zorggroep Katwijk en Alphen op één Lijn aangesloten bij Transmuralis.

Sneller hulp voor jongeren in Warmond en Voorhout met POH-Jeugd

In Warmond en Voorhout ligt het aantal kinderen en jongeren dat extra ondersteuning nodig heeft ver boven het landelijk gemiddelde. Om problemen eerder en dichterbij op te pakken, is er zowel in Warmond en Voorhout recent een POH-Jeugd gestart.

Ongeveer tien procent van de kinderen en jongeren in Warmond en Voorhout heeft voor kortere of langere tijd behoefte aan extra ondersteuning. Bijvoorbeeld vanwege somberheid, ADHD, een hoge schooldruk of de nasleep van een scheiding. Deze kinderen en jongeren werden door de huisarts doorverwezen naar de GGZ in de regio, maar kwamen dan vaak op de wachtlijst terecht.

Wethouder Arno van Kempen (gemeente Teylingen), Frans Zonneveld (voorzitter Wijksamenwerkingsverband Voorhout en Warmond) en Carola van Maris (Wijkmanager van het Wijksamenwerkingsverband Voorhout en Warmond) vonden dat het zo niet langer kon. Zij initieerden het aanstellen van een ‘Praktijk Ondersteuner Huisartsen Jeugd’. Nicoline Sieval is op 1 januari als POH-Jeugd begonnen in Warmond, Judith Wiltenburg als POH-Jeugd in Voorhout. Beiden werken ook al bij huisartsenpraktijken in Warmond en Voorhout.

Met de nieuwe POH-Jeugd krijgen de kinderen en jongeren (en hun ouders) voortaan de hulp die ze nodig hebben. De kosten worden betaald door de zorgverzekering en ook is er subsidie van de gemeente Teylingen. Van Maris: “Met deze positieve gezondheidsondersteuning kunnen we de problemen van kinderen en jongeren tot 18 jaar laagdrempelig en lekker dicht bij huis oppakken. Via de huisarts kan een afspraak gemaakt worden.”

Bron: Teylingen.nieuws.nl: https://teylingen.nieuws.nl/sociaal/14848/jongeren-met-problemen-sneller-de-juiste-hulp-via-poh-jeugd/ 

Vacature: Telefonist(e) voor 8 uur per week in Voorhout

Huisartsenpraktijk Hoogh Teylingen en huisartsenpraktijk Oosthout zoeken per direct een telefonist(e) met een medische achtergrond voor 8 uur per week. In deze functie is de telefonist(e), werkzaam op de locatie Agneshove in Voorhout, verantwoordelijk voor inkomend telefoonverkeer en agendabeheer. Meer weten? Ga naarhttps://care2care.nl/nl/vacature/telefoniste-met-een-medische-achtergrond-voor-8-uur-week